Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Seat 22 — Trans-Siberian Odyssey

https://vimeo.com/110030826




http://salamadrail.blogspot.gr/2015/12/blog-post_13.html





Το σίγουρο είναι πως όποιος έχει ταξιδέψει με τον Υπερσιβηρικό θα χει τόσες κι άλλες δέκα πέντε φορές τόσες λέξεις να περιγράψει αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι των ταξιδιών.

Πάντως ένας τύπος, ονόματι Stanislas Giroux, το περιγράφει σε τούτο 'δω το βιντεάκι με τον πιο ταξιδιάρικο τρόπο. Θα διακινδύνευα να πω, πως ανασταίνει πεθαμένους αλλά δεν το διακινδυνεύω γιατί καθείς πεθαίνει με τον τρόπο του. Κάποιοι πεθαίνουν για λίγο , κάπως σα να κοιμούνται δηλαδή, άλλοι πάλι πεθαίνουν-πεθαίνουν, πεθαίνουν ντιπ, οπότε τα περί αναστάσεως είναι τ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Το βιντεάκι που οι λέξεις γίνονται εικόνες για να περιγράψουν μια λέξη, λέγεται Seat 22 και προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Εξαιρετικό επίσης βρήκα και το σημείωμα του Stanislas :

"Τρία λεπτά βίντεο για τρεις βδομάδες ταξιδιού, τρεις χώρες, τρεις κουλτούρες (και τρία μπλουζάκια στο σακίδιο). Έβγαλα ένα εισιτήριο υπερσιβηρικού για να πάω στο Πεκίνο απ' τη Μόσχα μέσω Μογγολίας. Ταξίδεψα μόνος με την τσάντα μου και την κάμερα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πως το εισιτήριο για την Θέση 22 θα ήταν η αρχή για ένα μοναδικό της ζωής μου ταξίδιον. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου